Tresčí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 g Máslo čerstvé
  • 400 g Filé z aljašské tresky
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Feferony
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Čočka jedlá
  • 2 polévková lžíce Hrách loupaný
  • 2 polévková lžíce Fazole bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 41.2 mg
  • Draslík 424.1 mg
  • Vláknina 9762.1 mg
  • Vitamín A 9762.1 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé nakrájíme na kousky, mírně osolíme a osmažíme na másle spolu s jemně nakrájenou cibulí. Zalijeme horkou vodou, přidáme nakrájené brambory, přes noc máčenou čočku, fazole a hrách a všechny ostatní suroviny. Vše vaříme doměkka.

  • 2

    Polévku podle chuti osolíme nebo okyselíme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu