Hlávkový salát dušený s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Salát hlávkový
  • 1 šálek Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 165 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 162 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 244.1 mg
  • Vláknina 13656 mg
  • Vitamín A 13656 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozpustíme máslo, přidáme hrášek a omytý, na proužky nakrájený hlávkový salát. Podlijeme trochou vody a pod pokličkou dusíme doměkka.

  • 2

    Nakonec podle chuti osolíme a osladíme.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu