Polníček jako salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Salát Polníček
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 31.9 mg
  • Vláknina 31.8 mg
  • Vitamín A 31.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polníček omyjeme pod tekoucí vodou a necháme odkapat. Osušíme jej v ubrousku a dáme do skleněné mísy. Osolíme, opepříme, přidáme olej, ocet a dobře promícháme.

  • 2

    Salát ozdobíme natvrdo uvařenými, nasekanými vejci.

Komentáře k receptu