Vaječný šunkový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 416 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 343 mg
 - Draslík 124.4 mg
 - Vláknina 990.3 mg
 - Vitamín A 990.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce rozšleháme v míse, přilijeme mléko. Šunku jemně nakrájíme, přidáme k vejcím. Dále přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, směs osolíme a okořeníme muškátovým květem.
 - 
                                2
Zapékací misky vymastíme máslem, vysypeme strouhankou a 3/4 naplníme připravenou směsí. Zakryjeme je alobalem, zavážeme a postavíme do kastrolu s vodou. Voda smí sahat pouze do poloviny misek. Kastrol přikryjeme a vaříme ve vodní lázni zhruba 15 minut.
 - 
                                3
Uvařený pudink necháme vychladnout, poté jej vyklopíme na talíř.