Tvarohový knedlík vařený v ubrousku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Tvaroh konzumní
  • 80 g Kukuřičná krupice T 600
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 99 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 157.9 mg
  • Draslík 38.9 mg
  • Vláknina 1600 mg
  • Vitamín A 1600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 673.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh prolisujeme, přilijeme vejce ušlehaná do pěny, osolíme, přidáme krupici a necháme nejméně 1/2 hodiny odpočinout z důvodu nabobtnání krupice.

  • 2

    Po odpočinutí těsto vložíme do vyždímaného, tukem potřeného ubrousku, sbalíme do válečku a konce válečku zavážeme.

  • 3

    Knedlík uvaříme ve velkém kastrole s osolenou vodou. V půlce varu knedlík obrátíme. Vaříme 30 - 40 minut.

  • 4

    Podáváme posypaný opraženou strouhankou a politý rozehřátým máslem.

Komentáře k receptu