Telecí játra po pražsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 200 g Salám Pařížský
  • 50 g Olej stolní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 174 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 508 mg
  • Draslík 463 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněná a omytá telecí játra nakrájíme na tenké plátky, naklepeme je, opepříme a jen nepatrně osolíme.

  • 2

    Připravená játra poklademe kolečky salámu, stočíme v závitky, položíme do vymaštěného alobalu a dobře uzavřeme. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Pokrm podáváme v alobalu.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu