Rizoto zapečené v paprikách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Losos - filety
  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 100 g Mušle v nálevu
  • 200 g Rýže dušená
  • 100 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 362 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 77.8 mg
  • Draslík 580.7 mg
  • Vláknina 4324.7 mg
  • Vitamín A 4324.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 153 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájené filety z lososa, krevety a mušle a vše krátce orestujeme. Osolíme, opepříme, okořeníme šafránem, přilijeme citronovou šťávu, kečup a promícháme s rýží.

  • 2

    Papriky zbavíme semen, omyjeme a necháme okapat. Naplníme je připraveným rizotem, postavíme je do tukem vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem mozzarella a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Pokrm zapečeme v rozpálené troubě.

Komentáře k receptu