Knedlíky slaninové
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 22 g
- Sodík 327 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 152.2 mg
- Draslík 90.9 mg
- Vláknina 12175 mg
- Vitamín A 12175 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žemle necháme zatvrdnout. Poté je nakrájíme na kostičky, necháme ještě oschnout a lehce osmažíme na sklovitě vyškvařené slanině. Necháme vychladnout. 
- 
                                2Vejce rozšleháme s osoleným mlékem a přibližně 1 hodinu před vařením nakrájené žemle směsí polijeme. Necháme navlhnout a občas lehce zamícháme. Nakonec přidáme mouku a v dlaních tvoříme kulaté knedlíky. Povrch musí být obalen moukou. 
- 
                                3Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě 20 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        