Flíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 38.9 mg
 - Vláknina 1200 mg
 - Vitamín A 1200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mouky uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, přidáme 2 lžíce vody a připravíme tužší těsto, které vyválíme na plát 1 mm vysoký a necháme oschnout.
 - 
                                2
Poté nakrájíme pruhy 4 až 5 cm široké a z nich proužky 1 cm široké a ty následně na čtverečky.
 - 
                                3
Flíčky vaříme v osolené vodě 7 minut.