Suchá rýže II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 540 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 234 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 119 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 112.5 mg
 - Vláknina 8176 mg
 - Vitamín A 8176 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži přebereme, na cedníku vypereme v horké i studené vodě. Do silnostěnného kastrolu vlijeme odměřené množství vody, opatrně osolíme, vsypeme rýži a vaříme pomalým varem bez poklice. Jakmile se voda vyvaří,na prst vysoko ode dna, přiklopíme poklicí, pod ni dáme ubrousek a jeho konce nahoře svážeme. Rýže se dodělá v páře. Hotovou postavíme do kastrolu s horkou vodou.