Koláč se strouhanými jablky a skořicí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 6 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Cukr skořicový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 7 ks Jablka
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • 5 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 35 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 243.8 mg
  • Vláknina 6486.4 mg
  • Vitamín A 6486.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, máslo a žloutky utřeme, přidáme mléko, škrobovou moučku, mouku, sníh a prášek do pečiva.

  • 2

    Takto připravené těsto urovnáme do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy.

  • 3

    Posypeme strouhanými jablky a skořicovým cukrem.

  • 4

    Pokapeme máslem a pečeme ve středně teplé troubě.

Komentáře k receptu