Krupičná vaječná kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 0.333333 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 272.6 mg
  • Draslík 157.7 mg
  • Vláknina 1936 mg
  • Vitamín A 1936 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu nakrájíme na proužky, na jemno cibuli. Nejdříve vyškvaříme slaninu, poté přidáme cibuli, osmahneme, přilijeme mléko s namočenou, nabobtnalou krupicí, osolíme a kaši vaříme 10 minut.

  • 2

    Vejce ušleháme do pěny, přidáme ke krupici a mícháme na mírném ohni, až ztuhnou. Poté přidáme do kaše nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať.

  • 3

    Lžící vykrajujeme noky a podáváme je k hovězí nebo telecí pečeni, k leču či jen k salátům.

Komentáře k receptu