Pražená krupice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 dl Vývar zeleninový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17.9 mg
  • Draslík 119 mg
  • Vláknina 2820 mg
  • Vitamín A 2820 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasucho opražíme krupici, poté přidáme tuk (slaninu přidáme vyškvařenou i se škvarky). Vše ještě krátce osmahneme a po částech přiléváme vývar. Osolíme a dusíme tak dlouho, až krupice nabobtná a nechytá se dna kastrolu.

  • 2

    Lžící vykrajujeme noky a klademe na talíř.

Komentáře k receptu