Řapíkatý celer zapečený se slaninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 54 g
- Sodík 1233 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 84.1 mg
- Draslík 365 mg
- Vláknina 1199.8 mg
- Vitamín A 1199.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omyté řapíky celeru svážeme do svazečku, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme je, rozvážeme a necháme okapat. 
- 
                                2Potom řapíky ovineme plátky slaniny, urovnáme je do zapékací mísy, opepříme a přelijeme bešamelem. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. 
- 
                                3Při dopékání posypeme povrch nastrouhaným sýrem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        