Filé na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 210 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 95 mg
 - Draslík 410.8 mg
 - Vláknina 5576.3 mg
 - Vitamín A 5576.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě, ocedíme, necháme okapat.
 - 
                                2
Oloupeme rajčata a nakrájíme je na malé kousky.
 - 
                                3
Omyté porce filé osolíme, vložíme do kastrolu, pokryjeme jemně nakrájenou, na másle osmaženou cibulí, rajčaty, rýží, posypeme nakrájeným česnekem a nasekanou petrželkou. Osolíme, opepříme, poklademe vločkami másla a podlijeme vínem.
 - 
                                4
Pokrm pečeme pod pokličkou asi 10 minut, dopékáme bez pokličky.