Mandlový nákyp
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 26 g
- Sodík 133 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 409 mg
- Draslík 281 mg
- Vláknina 2960 mg
- Vitamín A 2960 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 933.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Žloutky utřeme s cukrem, přidáme Solamyl, mleté mandle a za stálého míchání přilijeme mléko, přidáme nakrájené máslo. Vše zvolna vaříme na mírném ohni. 
- 
                                2Do uvařené, vychladlé hmoty lehce zamícháme pevný sníh ušlehaný z 8 bílků. 
- 
                                3Těsto nalijeme do formy vymaštěné máslem a vysypané cukrem. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        