Kapustová polévka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Kapusta hlávková
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 150 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 475 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1073 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 22.2 mg
  • Draslík 1381.5 mg
  • Vláknina 3997 mg
  • Vitamín A 3997 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 93.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na 20 g sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme omytou kapustu nakrájenou na nudličky, osmahneme ji a zalijeme vařícím vývarem.

  • 2

    Na zbylém sádle osmažíme mouku, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a povaříme.

  • 3

    Téměř měkkou kapustu přidáme i s vývarem a nakrájeným uzeným masem do povařené jíšky. Dále přidáme rajčatový protlak, cukr, sůl, vše ještě krátce povaříme.

  • 4

    Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu