Kapustová sekaná

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Maso mleté - mix
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 hrst Ovesné vločky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1198.6 mg
  • Vláknina 10824.8 mg
  • Vitamín A 10824.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 300.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozčtvrtíme kapustu a krátce povaříme v osolené vodě.

  • 2

    Poté ji nasekáme a smícháme s mletým masem a vejci. Osolíme, opepříme a přidáme bylinky dle chuti.

  • 3

    Přidáme nasekaný česnek a směs zprudka osmahneme na olivovém oleji. Zahustíme drcenými ovesnými vločkami, vložíme do pekáče a upečeme dozlatova.

Komentáře k receptu