Bramborová kaše

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 3.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 323 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 598 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 1041.9 mg
  • Vláknina 12946.4 mg
  • Vitamín A 12946.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na stejné kousky, zalijeme do roviny horkou osolenou vodou a vaříme 15—20 minut do měkka. Poté je scedíme, prolisujeme nebo rozmělníme mačkadlem, aby nikde nezůstal kousek brambor.

  • 2

    Jakmile jsou rozmělněné, přidáme lžíci syrového másla a po částech přiléváme svařené horké mléko. Stále mícháme a kaši řádně našleháme. Dle potřeby přisolíme.

  • 3

    Kaši posypeme strouhankou na sucho opraženou, kterou po odstavení z ohně omastíme máslem.

Komentáře k receptu