Kapustový nákyp s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapusta hlávková
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 120 g Strouhanka
  • 200 g Uzené maso vařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 278.5 mg
  • Draslík 779.2 mg
  • Vláknina 7479.8 mg
  • Vitamín A 7479.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 180 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou kapustu uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Máslo utřeme se žloutky, přidáme strouhanku pokropenou mlékem, drobně nakrájené uzené maso, kapustu, sůl a pepř. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Nákyp pečeme ve vymaštěné a strouhankou vysypané nákypové formě asi 30 minut.

  • 4

    Podáváme s různými saláty.

Komentáře k receptu