Brambory v bílé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 12.3 mg
 - Draslík 823.1 mg
 - Vláknina 10398.2 mg
 - Vitamín A 10398.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli drobně nakrájíme, zpěníme na másle, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, osolíme a povaříme na řidší omáčku.
 - 
                                2
Brambory očistíme, uvaříme, nakrájíme na plátky, osolíme, přidáme do omáčky a necháme 15 minut v troubě zapéct.