Smažené hrušky - ježci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 517 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 46 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 120.7 mg
- Draslík 207.6 mg
- Vláknina 10276 mg
- Vitamín A 10276 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zralé hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. 
- 
                                2Půlky hrušek obalíme v mouce, vejci a poté ve strouhance. Plátky mandlí zapíchneme do vypouklé strany hrušek tak, aby vypadaly jako ostny ježka. 
- 
                                3Na pánvi v rozehřátém oleji smažíme hrušky do růžova a dbáme, aby se mandle nespálily. 
- 
                                4Před podáváním naneseme na špičky hrušek jako ozdobu čokoládu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        