Smažené hrušky - ježci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 10 g Čokoláda hořká
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 40 g Strouhanka
  • 200 g Olej stolní
  • 20 g Mandle plátky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Hrušky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 120.7 mg
  • Draslík 207.6 mg
  • Vláknina 10276 mg
  • Vitamín A 10276 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé hrušky oloupeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců.

  • 2

    Půlky hrušek obalíme v mouce, vejci a poté ve strouhance. Plátky mandlí zapíchneme do vypouklé strany hrušek tak, aby vypadaly jako ostny ježka.

  • 3

    Na pánvi v rozehřátém oleji smažíme hrušky do růžova a dbáme, aby se mandle nespálily.

  • 4

    Před podáváním naneseme na špičky hrušek jako ozdobu čokoládu.

Komentáře k receptu