Bramborové šišky s máslem a houskou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 2400 g Brambory
  • 30 g Sůl
  • 120 g Vejce slepičí
  • 600 g Mouka pšeničná hrubá
  • 450 g Strouhanka
  • 300 g Cukr moučkový
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 240 g Pšeničná krupice
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 146 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1527 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 86.8 mg
  • Draslík 1053.1 mg
  • Vláknina 18192 mg
  • Vitamín A 18192 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 43.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Potom je umeleme nebo jemně nastrouháme, přidáme sůl, prosátou krupici a hrubou mouku, rozmíchaná vejce a propracujeme v tužší těsto.

  • 2

    Z těsta vyválíme silnější prameny a rozkrájíme je na dílky, ze kterých vyvalujeme šišky. Vkládáme je do osolené vařící vody, krátce po zavaření je lehce zamícháme a zvolna vaříme. Uvařené necháme okapat.

  • 3

    Nakonec šišky posypeme prosátou, na sucho osmahnutou strouhankou.

  • 4

    Při podávání pokrm posypeme moučkovým cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu