Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 kg Brambory
  • 0.5 kg Brambory vařené
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 151 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 811 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1442.6 mg
  • Vláknina 23548 mg
  • Vitamín A 23548 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nastrouháme a v plátěném pytlíku úplně vymačkáme. Ihned je spojíme s prolisovanými vařenými bramborami, s moukou a osolíme. Zaděláme těsto, z něhož poté tvoříme malé kulaté knedlíky. Pokud je těsto řídké, přidáme mouku.

  • 2

    Knedlíky o velikosti jablka vaříme 20 minut. Děravou naběračkou knedlíky vyjmeme z vody, dvěma vidličkami každý knedlík roztrhneme, aby z nich vyšla pára.

  • 3

    Knedlíky omastíme škvařkovým sádlem a podáváme s kysaným zelím.

  • 4

    Pokud nám knedlíky zbudou, rozkrájíme je a opečeme druhý den k večeři.

Komentáře k receptu