Brambory zapečené s rajčaty a masem II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 300 g Vepřové maso pečené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory vařené
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 836 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 771 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 220.9 mg
  • Draslík 1198.6 mg
  • Vláknina 14184.8 mg
  • Vitamín A 14184.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme spolu s bramborami na plátky. Maso jemně nasekáme.

  • 2

    Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na polovině tuku, přidáme 4 lžíce strouhanky a opět osmahneme.

  • 3

    Do zapékací mísy vrstvíme brambory, maso, rajčata a každou vrstvu osolíme a posypeme opraženou strouhankou s cibulí. Horní vrstva je bramborová, pokapeme tukem a dáme do předehřáté trouby zapéci.

  • 4

    Jakmile se pokrm začne péci, přelijeme jej osoleným mlékem s rozkvedlanými vejce a pečeme ještě půl hodiny.

Komentáře k receptu