Brambory zapečené s vejci a sýrem II
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 24 g
- Sodík 782 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 403.8 mg
- Draslík 936.6 mg
- Vláknina 10000 mg
- Vitamín A 10000 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Zapékací mísu vymastíme, vrstvíme do ní 4 vejce uvařená na tvrdo a brambory. Vše nakrájené na plátky. Každou vrstvu osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Vrchní vrstvu tvoří brambory, poklademe je kousky másla a dáme zapéct do předehřáté trouby. Jakmile se pokrm začne péct, přelijeme ho mlékem s dvěma rozkvedlanými vejci a zbytkem sýra. 
- 
                                2Pečeme do červena a podáváme se salátem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        