Brambory zapečené s vejci a sýrem II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 kg Brambory vařené
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 782 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 403.8 mg
  • Draslík 936.6 mg
  • Vláknina 10000 mg
  • Vitamín A 10000 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymastíme, vrstvíme do ní 4 vejce uvařená na tvrdo a brambory. Vše nakrájené na plátky. Každou vrstvu osolíme a posypeme nastrouhaným sýrem. Vrchní vrstvu tvoří brambory, poklademe je kousky másla a dáme zapéct do předehřáté trouby. Jakmile se pokrm začne péct, přelijeme ho mlékem s dvěma rozkvedlanými vejci a zbytkem sýra.

  • 2

    Pečeme do červena a podáváme se salátem.

Komentáře k receptu