Krupicová kaše s máslem a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 600 g Pšeničná krupice
  • 300 g Cukr moučkový
  • 3 g Skořice mletá
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 3 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 66 mg
  • Draslík 2 mg
  • Vláknina 3198.6 mg
  • Vitamín A 3198.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vařícího, mírně osoleného mléka za stálého promíchávání zavaříme prosátou krupici. Zvolna vaříme, až se krupice uvaří a vznikne přiměřeně hustá kaše.

  • 2

    Porce kaše sypeme směsí moučkového cukru se skořicí a přeléváme rozpuštěným máslem.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu