Chlebový nákyp s červeným vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 110 g Cukr krupice
  • 60 g Ořechy lískové
  • 160 g Chléb konzumní
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.0625 l Víno červené
  • 4 polévková lžíce Sirup malinový
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 295.7 mg
  • Draslík 199.8 mg
  • Vláknina 2936 mg
  • Vitamín A 2936 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo utřeme s cukrem a se žloutky do pěny. Střídavě přidáváme nastrouhaný chléb a červené víno. Nakonec lehce vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané oříšky a citronovou šťávu.

  • 2

    Hmotu vložíme do vymazané, strouhaným chlebem vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 3

    Nákyp podáváme s malinovým sirupem.

Komentáře k receptu