Brukve plněné zeleným hráškem
Suroviny
- 1 kávová lžička Cibule
- 0.1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 1 ks Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 8 ks Kedlubna
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 3 g
- Sodík 568 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 686.6 mg
- Vláknina 17588.1 mg
- Vitamín A 17588.1 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jemně nasekanou cibuli zpěníme na másle, přidáme okapaný hrášek, posekanou petrželovou nať, smetanu, osolíme a krátce povaříme. 
- 
                                2Brukve oloupeme, vydlabeme, osolíme uvnitř i vně a naplníme připravenou směsí. Vložíme na rozehřáté máslo, přidáme několik lžic vývaru a za mírného podlévání dusíme do měkka. 
- 
                                3Šťávu poté zahustíme syrovým máslem smíchaným s moukou, které po částech přidáváme do šťávy a ještě krátce povaříme. 
- 
                                4Mladé lístky brukví nasekáme a během dušení je přidáme do pokrmu. 
- 
                                5Podáváme s bramborami dušenými na másle. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        