Vejce plněná šunkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Šunka drůbeží
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Papriková pasta sladká
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 5 ks Ředkvička
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 2266 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 378 mg
  • Draslík 737.9 mg
  • Vláknina 10423.5 mg
  • Vitamín A 10423.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 122.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, vychladíme ve studené vodě, oloupeme, rozpůlíme, žloutky opatrně vyjmeme a vložíme do mixéru. Ke žloutkům přidáme jemně nakrájenou šunku, smetanu, vše rozmixujeme. Krém vložíme do misky, přidáme jemně pokrájené okurky, petrželku nadrobno nasekanou, osolíme, okořeníme, přidáme hořčici, paprikový protlak. Vše řádně promícháme, pokud je krém moc hustý, přidáme trochu smetany.

  • 2

    Krémem naplníme půlky vajec (cukrářským sáčkem s hvězdicovým nástavcem), vyskládáme na tác a vložíme do ledničky vychladit.

  • 3

    Větší mísu vyskládáme omytými a osušenými listy ředkviček, na ně upravíme naplněná vejce, ozdobíme plátky ředkviček a petrželkou.

Komentáře k receptu