Vepřové kotlety obložené jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Švestky sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 3 ks Jablka
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.56 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 252 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 103.2 mg
  • Draslík 689.5 mg
  • Vláknina 9263 mg
  • Vitamín A 9263 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety na okrajích nařízneme, lehce je naklepeme, osolíme a po obou stranách opečeme na sádle. Potom maso zalijeme smetanou.

  • 2

    Oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájíme na kolečka a opečeme je na másle spolu s předem namočenými, vypeckovanými švestkami.

  • 3

    Při podávání zdobíme kotlety kolečky jablek a přeléváme je smetanovou omáčkou ochucenou citronovou šťávou. Do otvoru v kolečkách jablek vložíme švestky.

Komentáře k receptu