Kapustové lívance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 šálek Mléko polotučné
  • 0.28 hrnek Tuk
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 1168.6 mg
  • Vláknina 10189 mg
  • Vitamín A 10189 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 302.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou kapustu uvaříme v osolené vodě téměř doměkka, necháme okapat, vymačkáme a hrubě nasekáme.

  • 2

    Z mouky a másla připravíme světlou jíšku, zalijeme po částech mlékem, osolíme a povaříme na hustou kaši. Přendáme do mísy, necháme polovychladnout a vmícháme žloutky a řádně promícháme.

  • 3

    Poté přidáme kapustu, nasekanou petrželovou nať a zlehka vmícháme tuhý sníh.

  • 4

    Z těsta pečeme na lívanečníku lívance. Hotové lívance můžeme posypat nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu