Pečené vepřové kotlety s jablky a skořicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 2 ks Jablka
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Strouhanka
  • 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 249 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 461.6 mg
  • Vláknina 4545.8 mg
  • Vitamín A 4545.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety mírně naklepeme, osolíme a poprášíme mletou skořicí. Maso obalíme ve vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance promíchané se šalvějí, tymiánem, solí, pepřem.

  • 2

    Kotlety rozložíme na plech, posypeme oloupanými, na plátky nakrájenými jablky a pokapeme rozehřátým máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do měkka (asi 40 minut).

  • 3

    Podáváme s opečenými bramborami a zeleným hráškem.

Komentáře k receptu