Česneková polévka s krutony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Slanina vepřová
  • 40 g Sýr Gruyére
  • 125 ml Olej olivový
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 0.5 ks Bageta
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1086 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 1758 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 309.9 mg
  • Draslík 252.8 mg
  • Vláknina 3105 mg
  • Vitamín A 3105 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek rozmačkáme tupou stranou nože. V hrnci zahřejeme 1 lžíci olivového oleje a přibližně 5 minut na něm smažíme slaninu. Přidáme česnek, nakrájenou bramboru a podusíme dalších 5 minut. Přilijeme vývar, přidáme bylinky, přivedeme k varu a povaříme asi 30 minut.

  • 2

    Žloutky v míse šleháme a pomalu přiléváme zbylý olej tak, aby hmota zhoustla. Postupně všleháme horkou polévku. Přecedíme ji zpět do hrnce a jen ohřejeme a ochutíme.

  • 3

    Na suché pánvi lehce opečeme kostičky bagety, posypeme je sýrem a vložíme pod gril.

  • 4

    Do každého talíře položíme několik krutonů a přelijeme je horkou polévkou, nebo můžeme krutony podávat zvlášť.

Komentáře k receptu