Vepřové kotlety v česnekové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 0.94 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 206 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 69.9 mg
  • Draslík 366.4 mg
  • Vláknina 312.8 mg
  • Vitamín A 312.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kotlety vykostíme a na okrajích nařízneme. Naklepeme je, osolíme a obalíme v mouce, kterou na maso přitiskneme. Přebytečnou mouku oklepeme.

  • 2

    Kotlety opečeme v rozpáleném oleji po obou stranách.

  • 3

    Oloupaný česnek rozetřeme, přidáme sójovou omáčku, víno, vodu, cukr, olej (2 polévkové lžíce) a pepř. Omáčku necháme chvilku proležet v chladu.

  • 4

    Opečené kotlety upravíme na talíře a přelijeme je připravenou prohřátou omáčkou.

  • 5

    Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu