Studená žampionová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Majonéza
  • 4 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 0.28 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 811.2 mg
  • Vláknina 5163 mg
  • Vitamín A 5163 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné žampiony nakrájíme na tenké plátky a podusíme je na oleji doměkka.

  • 2

    Majonézu zředíme mlékem a citronovou šťávou. Přidáme vychladlé žampiony a podle chuti osolíme a osladíme. Nakonec zlehka vmícháme nakrájenou pažitku.

  • 3

    Omáčku podáváme k masům.

Komentáře k receptu