Zelné závitky na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Vepřové maso mleté
  • 40 g Slanina vepřová
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 389 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 355.7 mg
  • Vláknina 1060.9 mg
  • Vitamín A 1060.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 64.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelné listy spaříme, rozložíme na vál, zbavíme žeber a částečně rozřízneme. Zlehka je naklepeme.

  • 2

    Mleté maso smícháme s osmahnutou cibulkou a v mléce namočenými, vymačkanými žemlemi. Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, sůl, koření, vejce a podle potřeby trochu strouhanky.

  • 3

    Směsí naplníme připravené zelné listy, zavineme a ovážeme nití. Závitky urovnáme do vymazaného pekáčku, mírně podlijeme vodou a dusíme v troubě. Po chvíli je zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a dodusíme. Pokrm můžeme přikyselit.

Komentáře k receptu