Kuřecí prsa s jablky, šunkou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jablka
  • 50 g Šunka dušená
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 1.03 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 331 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 145.2 mg
  • Draslík 889.4 mg
  • Vláknina 3515.8 mg
  • Vitamín A 3515.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá kuřecí prsa rozřízneme na ploché plátky, jemně je naklepeme, osolíme a opepříme. Maso zvolna opečeme po obou stranách na lžíci oleje. Podlijeme smetanou a několik minut podusíme.

  • 2

    Spařené rozinky vložíme do kastrolu, přidáme oloupaná, jádřinců zbavená a na hranolky nakrájená jablka, půlky ořechů a přilijeme víno. Vše krátce podusíme a podle chuti mírně osladíme. Šunku nakrájenou na nudličky prohřejeme na oleji.

  • 3

    Měkké maso upravíme na talíře, podlijeme šťávou se smetanou, posypeme šunkou a pokryjeme jablkovou směsí.

Komentáře k receptu