Francouzské brambory s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 300 g Salám jemný
  • 2.4 g Sádlo škvařené
  • 300 g Zelí kysané
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 911 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 129.3 mg
  • Draslík 1057.8 mg
  • Vláknina 13339.8 mg
  • Vitamín A 13339.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané syrové brambory nakrájíme na kolečka silná asi půl centimetru. Oloupanou cibuli rozkrájíme na tenká kolečka, salám nastrouháme nebo pokrájíme na nudličky. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu.

  • 2

    Do pekáčku vymaštěného sádlem (nebo máslem) klademe těsně vedle sebe kolečka brambor, osolíme je a opepříme. Poklademe vrstvu kysaného zelí, nastrouhaného salámu a nakonec vrstvu cibule. Vrstvy opakujeme, horní vrstvu tvoří brambory, které ještě osolíme a opepříme.

  • 3

    Vše zalijeme smetanou ke šlehání a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.

Komentáře k receptu