Houbový koláč se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 250 g Zelí bílé - sterilizované
  • 750 g Houby čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.18 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 735 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 385 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 146.8 mg
  • Draslík 1017.3 mg
  • Vláknina 18682.6 mg
  • Vitamín A 18682.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme mouku s máslem, vejcem, solí, pepřem a špetkou muškátu. Vypracujeme těsto, které necháme zabalené do fólie asi 30 minut v chladu.

  • 2

    Očištěné houby nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme na jemno a osmahneme na oleji. Přidáme houby a dusíme, až se odpaří většina vody. Poté přimícháme zelí.

  • 3

    Z těsta vytálíme placku a vyložíme jí koláčovou formu - okraje povytáhneme asi 4 cm. Těsto propícháme vidličkou a vložíme do silně vyhřáté trouby asi na 10 minut.

  • 4

    Do houbové směsi vmícháme kysanou smetanu a nastrouhaný sýr, nalijeme na korpus a pečeme 15 minut.

Komentáře k receptu