Houbová omeleta s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Lišky čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 14 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 10 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Řeřicha
  • 1 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 0.04 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 587 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 622.8 mg
  • Draslík 265.7 mg
  • Vláknina 1134 mg
  • Vitamín A 1134 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozkvedláme se solí, pepřem a špetkou šafránu. Houby očistíme, malé rozpůlíme a větší nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli nadrobno rozkrájíme, slaninu krájíme na kostičky.

  • 2

    Na pánvi vyškvaříme připravenou slaninu, přidáme cibuli a osmahneme ji, Přisypeme houby a dusíme je, až se odpaří všechna voda. Míchanici osolíme a opepříme.

  • 3

    Na jiné pánvi rozpustíme máslo a usmažíme na něm postupně 4 omelety. Každou omeletu naplníme houbovou směsí, posypeme nasekanými bylinkami, nastrouhaným sýrem a přehneme.

  • 4

    Nakonec naplněné omelety krátce prohřejeme, aby se rozpustil sýr. Na talířích je posypeme dýňovými semínky a ozdobíme lístky čerstvých bylinek.

Komentáře k receptu