Kapr zapečený se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kapr obecný
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 156.8 mg
  • Draslík 668.1 mg
  • Vláknina 13 mg
  • Vitamín A 13 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 20 minut odležet. Potom maso osolíme, vložíme do pekáčku vymazaného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10 - 15 minut.

  • 2

    Měkké porce poklademe směsí nastrouhaného sýra a 4 lžic smetany, dále pečeme, až se sýr roztaví. Ihned podáváme.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a zeleninový salát.

Komentáře k receptu