Mrkvový salát s kysaným zelím a křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Zelí kysané
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 0.5 ks Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 23 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 49.6 mg
  • Vláknina 2463 mg
  • Vitamín A 2463 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev jemně nastrouháme. Ze zelí slijeme nálev (nevyléváme jej) a zelí nadrobno překrájíme. Promícháme s mrkví, znovu zalijeme nálevem a přidáme oloupaný, jemně nastrouhaný křen. Nakonec salát zakapeme olivovým olejem.

Komentáře k receptu