Zelné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 106 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 308 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 137.7 mg
 - Draslík 48.6 mg
 - Vláknina 6458.9 mg
 - Vitamín A 6458.9 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné zelí najemno nastrouháme, osolíme a pod pokličkou necháme změknout. Žemli nakrájíme na plátky, namočíme do studené vody a nabobtnalou dobře vymačkáme.
 - 
                                2
Do mísy dáme vejce, ušleháme je do pěny, přidáme žemli, zelí, mouku a vypracujeme těsto.
 - 
                                3
Z těsta tvarujeme menší kulaté knedlíky a vaříme je v osolené vodě asi 20 minut.
 - 
                                4
Uvařené kendlíky vyjmeme, přepůlíme a na talířích posypeme nasucho opraženou strouhankou a pokapeme rozehřátým máslem.
 - 
                                5
Podáváme se zeleninovým salátem.