Zapečená krůtí prsa s hráškem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Krůtí prsa
  • 200 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 427 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 131.8 mg
  • Draslík 754.4 mg
  • Vláknina 6812 mg
  • Vitamín A 6812 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na malé plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáče. Osolíme, okořeníme tymiánem a mletou paprikou. Maso pokapeme rozpuštěným máslem, pokryjeme na kolečka pokrájenou cibulí, hráškem a na kolečka krájenými rajčaty. Ještě mírně okořeníme a poklademe vločkami másla.

  • 2

    Pokrm pečeme přikrytý alobalem v předem vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu