Květák se sýrovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bujón hovězí
  • 1 ks Květák
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 plátek Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 l Mléko sójové
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 870 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 12.5 mg
  • Draslík 802.6 mg
  • Vláknina 11027.3 mg
  • Vitamín A 11027.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1012.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla, jemně nakrájené cibule a mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme na kousky rozdělený sýr, promícháme a zředíme mlékem. Za stálého míchání vaříme do hladka. Krém ochutíme bujónem, špetkou květu a solí.

  • 2

    Omytý květák uvaříme v osolené vodě do měkka, rozdělíme na růžičky a vložíme do sýrového krému. Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu