Jablka plněná mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hovězí maso vařené
  • 100 g Šunka dušená
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 119.2 mg
  • Draslík 271.2 mg
  • Vláknina 7736.8 mg
  • Vitamín A 7736.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, odstraníme jádřince a část dužiny, aby jablka zůstala celá, zakapeme je citronovou šťávou. Do každého jablka vložíme plátek šunky.

  • 2

    Maso jemně umeleme se zbylou šunkou, promícháme s vejcem, solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Směsí naplníme jablka, povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Jablka urovnáme do zapékací mísy s rozehřátým máslem, podlijeme vínem a zapečeme ve vyhřáté troubě, až sýr zrůžoví.

  • 4

    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře k receptu