Paštika z kuřecího masa a žampionů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Kuře
  • 150 g Játra kuřecí
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Šalvěj sušená
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 plátek Anglická slanina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 115 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 157 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 78.1 mg
  • Draslík 173.7 mg
  • Vláknina 496.9 mg
  • Vitamín A 496.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kousky, játra očistíme a polovinu odložíme stranou. Zbylá játra krájíme na kousky.

  • 2

    Žampiony oloupeme a rozkrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme nakrájená játra, osmahneme, vložíme žampiony a podusíme asi 5 minut.

  • 3

    Maso se zbylými játry jemně umeleme, přiložíme podušená játra se žampiony, sůl, prolisovaný česnek, koření a vše dobře promícháme.

  • 4

    Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny, naplníme masovou hmotou, formu uzavřeme a ve vodní lázni při 90 stupních Celsia vaříme 60 - 70 minut.

  • 5

    Formu vyjmeme z lázně, otevřeme a paštiku necháme do druhého dne odležet.

  • 6

    Paštiku můžeme také upéct v silně vyhřáté troubě.

  • 7

    Podáváme s chlebem nebo s pečivem a čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu