Vajíčkový salát s brandy
Suroviny
- 50 g Sýr Gouda 45%
 - 50 g Majonéza
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 50 g Šunka dušená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Ředkvička
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 0.5 ks Okurka salátová
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Sherry brandy
 - 2 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 441 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 162.5 mg
 - Draslík 273.8 mg
 - Vláknina 3104.8 mg
 - Vitamín A 3104.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce uvaříme v osolené vodě natvrdo (10 minut). Zprudka je zchladíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Salát opláchneme ve studené vodě, ředkvičky omyjeme a rozčtvrtíme. Omytou okurku podélně rozkrojíme a nakrájíme na plátky, sýr a šunku pokrájíme na proužky.
 - 
                                3
Majonézu smícháme se zakysanou smetanou, kečupem, cukrem, solí, pepřem a brandy. Vejce oloupeme a nakrájíme na osminky.
 - 
                                4
Vše nakonec upravíme na talíře a podáváme.