Zapékané brambory se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Zelí hlávkové bílé
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 599 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1188 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 37.6 mg
  • Draslík 1486.5 mg
  • Vláknina 25014.5 mg
  • Vitamín A 25014.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 114 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrouhané hlávkové zelí posolíme, přidáme kmín a dusíme. Nakrájenou cibuli osmahneme.

  • 2

    Do vymazaného pekáče dáme vrstvu vařených brambor, posolíme, opepříme a dáme vrstvu zelí, které posypeme osmahnutou cibulí.

  • 3

    Tak pokračujeme až skončíme s bramborami.

  • 4

    Na brambory nasypeme osmaženou, na malé kostičky nakrájenou slaninu.

  • 5

    Při pečení podlijeme brambory trochou vody a dáme zapéct.

Komentáře k receptu